Диодна лазерна епилация Prime Lase HR: често задавани въпроси и отговори

До скоро справянето с нежеланото окосмяване беше труден, времеемък, скъп и болезнен процес. Много хора най-вече представителките на нежния пол мечтаят за бърз, ефикасен и безболезнен метод за отстраняване на нежеланото окосмяване. С напредване на технологиите, днес това е възможно благодарение на диодната лазерна епилация с Prime Lase HR, чрез която трайно се отстраняват космите. Това е наистина ефективна процедура, която е подходяща за всички типове кожа и косми и може да се прилага върху всички области на лицето и тялото.
Заедно със специалистите от център Wave Skin& Body Care Center за диодна лазерна епилация с Prime Lase HR ще споделим с вас повече информация за самата процедура и кои са най-често задаваните въпроси.

Диодна лазерна епилация Prime Lase HR

Как работи диодната лазерна епилация?

Лазерът безопасно загрява фоликула в корена на косъма, откъдето расте и самият косъм. Това е причина за трайно им окапване. Prime Lase HR има четири дължини на вълната – което означава, че е бърз, безопасен и мощен.

Кой може да се възползва от Prime Lase HR?

Както вече казахме, той е подходящ както за мъже, така и за жени, а освен това е подходящи за всички типове кожа – за разлика от някои други подобни процедури.

Кои области на тялото са подходящи за диодна лазерна епилация с Prime Lase HR?

Процедурата може да се прилага върху всички области на лицето и тялото. Където и да имате нежелано окосмяване, лесно можете да го отстраните трайно с процедурата. Например, той е чудесен за премахване на излишните косми по лицето, причинени от състояния като синдром на поли кистозните яйчници (СПКЯ).

Колко процедури са необходими?

Трябва да се подложите на няколко процедури, ако искате да премахнете всички косми. Това е така, защото лазерите работят върху космите, които са в растежен стадий – с други думи тези, които се виждат на повърхността на кожата или ако трябва да бъдем максимално точки това е около 30% от всички косми. Останалите косми са във фаза на покой, а за да постигнете максимални резултати, ще трябва да имате около шест процедури на интервали от осем седмици. Това обаче ще зависи от вашите индивидуални нужди, включително размера на третираната площ и цвета и дебелината на косъма.

Болезнена ли е процедурата?

Може да усетите леки пощипвания, но това е всичко. Диодната лазерна епилация с Prime Lase HR има вградена технология за охлаждане, която помага за намаляване на дискомфорта. Тъй като лазерната енергия се доставя в кожата, повърхността на апликатора се поддържа хладна на 5 ° С.

Колко време отнема една процедура?

С точност трудно може да се каже, тъй като времето варира в зависимост от размера на площта, която ще се третира. Най-големият плюс на Prime Lase HR е възможността да се обработват по-големи площи от тялото, а това я прави една от най-бързите налични лазерни процедури. Например, цели крака могат да бъдат третирани само за 20-30 минути, а горната устна може да отнеме по-малко 5 минути.

Има ли странични ефекти?

Съществуват много минимални рискове при процедурата с диодна лазерна епилация с Prime Lase HR. Реакциите могат да включват зачервяване на третираната област и малки подутини около нея, които могат да продължат от няколко часа до няколко дни преди заздравяването.

Колко дълго ще продължат ефектите?

Prime Lase HR премахва космите за постоянно. Третираните косми няма да пораснат отново. Моля, имайте предвид, че всякакви хормонални промени, които имате в бъдеще, могат да доведат до нов растеж и след това може да се нуждаете от допълнителни процедури.