Идеи за интериорен дизайн на дома от Лерос

Търсите идеи за интериорен дизайн за вашия дом, които да ви помогнат в оформянето на стаите, да им придадат нов стил или дори да планирате преустройство на дома? По-долу ще намерите някои от любимите ни идеи за домашен дизайн. Ще ви покажем как да работите с неудобни оформени стаи, да решавате общи проблеми с обзавеждането и как да актуализирате облика на пространствата си.

телевизор

Телевизорите с плосък екран са чудесно допълнение към нашите домове, но те са предизвикателство, ако вашата стая няма подходяща стена. Едно креативно решение е да комбинирате мястото му с прозореца. В домашния дизайн, долната част на централния прозорец е перфектното място за телевизора – без да се жертва естествената светлина и да се променя дизайна на стаята.

рафт

Отвореното жилищно пространство може да има своите предимства – обилна светлина и усещане за простор. Въпреки това, изисква организация, за да функционира възможно най-добре. Създайте прост, лек делител на стаята с отворени рафтове, използвайки високи или ниски такива, без жизненото пространство да се редуцира. Също така, ще осигурят чудесно съхранение в долната част на рафтовия блок и фееричните аксесоари по-горе биха запазили това усещане за простор.

остров

Кухненският остров е отличен начин да се създаде разделение между двете помещения, без да се затваря кухнята. Тази идея за домашен дизайн работи чудесно както за кухни, така и за кухни тип отворен план. Така разширявате помещението и получавате допълнително място за съхранение и плотове. Обемен плот и място за преминаване отстрани превръщат кухнята в привлекателно и забавно допълнение към дома ви.

цветни акценти

Направете стая, оживена с цветни акценти. Комплект от забавни червени абажури осветява цветовата схема за тази уютна кухня за хранене. При избор на цвят за аксесоарите, изберете един основен, за да зададете тема на цветовете. След това добавете шарки и акценти в по-малки дози. В този интериор цветната тема е червена, а акцент са ивиците върху пейката.

рафтове на скосен таван

Имате ли неизползвано място? Стая с овални или наклонени тавани може да бъде идеално място за създаване на хранилище. В това помещение изградете вграден гардероб или организирайте пространството с отворени рафтове и ниски библиотеки. Използвайте съответстващи кутии и кошници за съхранение на багаж и добавете пейка в средата, така можете да поставите неща и отдолу.

плочки
Изпробвайте тъмния цвят на стената за актуализиране на стая. Тъмните стени създават интимно и приветливо усещане. Те са чудесни за дневни, библиотеки, трапезарии и спални. Когато използвате за стените тъмно, придържайте се към по-светла подова повърхност. Тъмният син цвят на стената в този изглед подчертава шарката на плочките на пода, което я превръща в център на стаята. Използвайте тази техника, за да покажете красив под или килим. Добавете огледало или други отразяващи акценти (венецианска мазилка, например), за да увеличите светлината и да разширите пространството.

тапети
Тапетът е фантастичен начин да добавите акцент в стаята. Въпреки това, бъдете внимателни как го правите – прекалено много шарки или цветове могат да разсейват. При смели шарки, помислете дали да го добавите само към една стена, която да зареди пространството, без да го завладява или на повече. В тази стая е използван принт на синя дамаска и подходящ тъмен цвят за другите стени, които се допълват прекрасно.
Идеите са взаимствани от дизайнерите на Home Designer, а вие можете да ги използвате за проектирането на вашия интериор. А ако имате нужда от качествени материали можете да ги откриете на https://leros.bg/