Избор на сватбена прическа

Изборът на сватбена прическа ще допълни красивата ви булчинска рокля. Това може да не е най-важна задача, но ще промени вашата визия, затова не я пренебрегвайте.

Повечето булки правят прическите си в деня на сватбата, като се доверяват на професионализма на стилиста. Най-добре е да пробвате няколко различни прически, за да откриете най-подходящата за вас.

Ето 4 съвета, които ще ви помогнат да направите своя избор за подходяща сватбена прическа:

Помислете за стила на булчинската рокля

идеи за сватбени прически

Най-подходящата сватбена прическа трябва да бъде в стила на булчинската рокля. Ако сте избрали рокля за принцеса, пищната прическа в повечето случаи е най-добрия вариант. За обикновена, класическа рокля, пригладена конска опашка или кок с прикрепена от страни панделка.

Ако сте избрали причудлива дантела и рокля от шифон, може да оставите косата ви да пада свободно надолу в неподредени къдрици или опитайте кок с падащи свободно кичури около лицето. Бляскавата вечерна рокля е добър избор с гладки подредени воали и бляскави аксесоари.

Изберете основните си аксесоари

Планирате ли да носите булчински воал, за какъв период и къде ще бъде прикрепен? Желаете ли тиара и каква да бъде тя? Роклята ви имали корсет или всички други детайли, които искате да отразите в аксесоарите си за коса?

Ако знаете отговорите на тези въпроси, това може да помогне на стилиста да ви придаде вид, който включва всичките булчински аксесоари, заедно с вашите съвети.

Помислете и за това, колко дълго ще ви трябва сватбената прическа

сватбена прическа

Ако церемонията започне в 2 часа след обяд и приема приключи в полунощ, прическата ви трябва да издържи много дълго време. Обсъдете със стилиста вашия тип коса, когато избирате прическата и вземете най-доброто решение. Ако свободната сватбена прическа изглежда добре, когато стилиста я изсуши, но косата ви е склонна да се пръска, може да изглеждате като топка докато стигнете до първия танц. Също така ако косата ви не е лесно подвижна, ще ви трябват много продукти, за да запазите буклите до края на тържеството. Кока е популярна прическа за сватба, тъй като е елегантна и остава така през целия ден.

Погледнете сватбената си прическа като част от тоалета

Сватбената ви прическа няма да е сама на сватбения ден, тя ще трябва да се съчетае без проблем с булчинския тоалет. Представете си как ще стои рокля ви с бижутата, които сте избрали и дори с цветята в букета.

Общо правило е, че ако имате натруфена булчинска рокля и големи бижута, трябва да изберете много елегантна и семпла до колкото е възможно прическа. Ако роклята ви има изчистена линия и няколко бижута, можете да си позволите по-екстравагантна прическа от сложно издигащи се кичури или каскада от къдрици.