Как да изберем точните нюанси на грима според кожата си

Всеки човек е уникален. Ето защо комбинацията от цветовете на грима, които подсилват красотата ни, също трябва да е уникална! Всеки има различен етнически произход. Цветът на кожата, на очите и на косата, могат да бъдат подчертани и усъвършенствани, чрез използването на подходящите палитри.
Запознайте се с нашите предложения, но също така се чувствайте свободни да избирате цветове, които ви допадат.

Прилагане на гримове

Избор на перфектната основа и руж

Свалете грима от лицето си. След това вземете бял лист хартия и застанете до прозореца или друг източник на естествена светлина. Задръжте листа до бузата си и се погледнете в огледало.
Ако тенът ви е розов или синкав, в сравнение с хартията, значи имате хладни нюанси на кожата. Това е най-често срещано при хората с европейски произход. Изберете фон дьо тен, който не е твърде оранжев или жълт, за да не изглеждате като с лош, неестествено придобит тен. Търсете нещо с леко розовеещ цвят.

Ако лицето ви изглежда жълто или оранжево, спрямо хартията, значи имате топли нюанси на кожата. Това е най-често срещано при хората с латински произход и почти всяка основа им стои добре. И все пак изберете фон дьо тен с топли, жълтеникави оттенъци.
Ако тенът ви е нещо средно между двете, значи имате неутрални нюанси на кожата и сте късметлийка! Можете да слагате основи, както с хладни, така и с топли цветове. И двете ще ви стоят добре!
Ако лицето ви изглежда червеникаво, спрямо хартията, вероятно произхождате от Америка или Близкия изток. За съжаление, е много трудно да се намерят основи, които са специално пригодени за вашата кожа. Най-сигурният залог е да изберете фон дьо тен с по-топла основа.

ВАЖЕН СЪВЕТ: Ако се колебаете между два цвята фон дьо тен, винаги избирайте по-светлия! Ако основата е малко по-светла от тона на кожата ви, разликата ще е почти неоткриваема. Но ако е твърде тъмна, със сигурност ще се забелязва. Вместо да напасвате основата с цвета лицето си, опитайте да я съчетаете с шията си. Не тествайте фон дьо тена на ръката си, защото кожата там обикновено е по-тъмна от тази на лицето.
Ружът е много по-лесен за избиране, тъй като един нюанс може да стои по много различни начини на кожата на различните хора.
Ако цвета на кожата ви е светъл и студен, потърсете бебешко розов руж, или нещо само с намек за прасковено или лилаво. Ако имате средно тъмна кожа, бъдете пестеливи с ружа. Особено, ако бузите ви са естествено червеникави. Ако сложите прекалено много, ще изглеждате като изгорели от слънцето.

Ако нюансите на лицето ви са топли, кайсиевия руж е вашия цвят. Това е перфектната комбинация от оранжево и розово. Средният тон на пурпурния цвят също е страхотен за вас. Ако имате по-тъмна кожа, огненото оранжево ще ви накара да изглеждате безупречно!
Ако сте с неутрални тонове на кожата, отново заложете на кайсиевите цветове! Можете да работите и с червени нюанси, но внимавайте с лилаво-червените палитри. Те могат да направят кожата ви да изглежда по-скоро безцветна.

Изборът на перфектните сенки за очи

За щастие, подходящите цветове за очната линия и сенките, са много по-лесни за определяне, отколкото тези на основата.
Общото правило гласи, че трябва да изберете цвят, който е в контраст с цвета на очите ви. Чувствайте се свободни да експериментирате с палитрите, използвайки следните няколко идеи за атрактивна визия:

Сини или сиви очи:

Грим за сини очи

Ако търсите хубав, естествен външен вид, опитайте телесни, прасковени и средно кафяви нюанси. Тъй като сините очи са светли, по-дълбоките нюанси на кафявото ще подсилят цвета им. На такива очи пасват чудесно всички видове сенки: с блясък, сатени и матови.
Ако искате по-драматичен и опушен грим, комбинацията от тъмно кафяво и сиво ще стои добре. Бъдете внимателни, когато използвате по-тъмни цветове, защото те могат да направят очите ви да изглеждат затворени и по-малки. Това важи най-вече за сините очи. Въпреки това, тънка черна очна линия, ще подчертае погледа ви.
Ако искате да бъдете по-смели, опитайте с лъскави златни нюанси. Уверете се, само че златното не е прекалено жълтеникаво, а е по-скоро топло и бронзово.

Зелени очи

Грим за зелени очи

Зелените очи могат да бъдат в много различни нюанси – зеленикавосиви, зелено с кафяво или зелено с жълти оттенъци. Всички комбинации са изключително красиви и редки! Само 2% от населението на света има зелени очи.
Ако търсите естествен вид, опитайте нюанси на средно кафяво, топло кехлибарено, розово злато и светло розово. Бъдете внимателни с розовите цветове обаче, понеже някои от тях могат да направят очите ви да изглеждат раздразнени или уморени.
Ако искате нещо по-драматично, златистите, тъмно кафяви, лилави и пурпурни цветове са много подходящи. Лилавото е страхотен цвят за зелените очи, защото се получава прекрасен контраст.
Ако искате по-смел грим, опитайте да си направите опушен грим с ледено лилаво. Използвайте два различни нюанса, като разпръснете по-тъмният от външните страни на клепачите и под очите.

Кафяви очи

Грим за кафяви очи

Късметлийка сте, ако сте с кафяви очи. Без значение дали са кехлибарени или шоколадови, ще ви подхождат почти всякакви цветове сенки.
Ако искате естествен вид, розовото злато и всички нюанси на кафяво ще ви паснат чудесно. Тъмно златното също стои красиво и ако се нанесе пестеливо, то може да изглежда много естествено и поразително.
Ако искате нещо драматично, черните сенки са най-подходящи. Но ги поставете само в краищата на клепачите и под окото.
Ако предпочитате смел грим, използвайте ярки цветове! Тъй като кафявият цвят е естествен и неутрален, ярките тонове ще направят очите ви страхотни. Опитайте с опушен грим в зелено или виолетово.

Избор на перфектен цвят за устните

Когато избирате червило, съобразете се с цвета на косата и кожата, а не с очите си. Те не стоят толкова близо до устните ви!  Изборът и тук, както при ружа, е лесен, защото един и същ цвят стои различно на всеки човек.

Светла коса

Светла коса

Подходящи са топлите нюанси – наситено огненочервено, топло прасковено и розово, светло коралово, пурпурно и лилаво.

Средно тъмна коса

Брюнетки

Тук изборът е богат, защото подхождат дори ярките цветове – барби розово, оранжево-червено, ярко коралово и прасковено розово. Пасват също неопределените нюанси като синьо-червено, лилаво-червено, кърваво червено, бежово-розово.

Тъмна коса

черна коса

От топлите нюанси заложете на сливово лилаво, тъмно оранжево, керемидено червено. Подхождат също и неутралните цветове, а ако искате да сте по-смелите, изберете нещо като лилаво –червено и лилаво-розово.