Ръководство за избор на правилните щори за дома

Както практичните, така и декоративните завеси и щори, могат да имат трансформиращ ефект върху всяка стая, стига да са добре подбрани.
За да ви помогнем да направите правилния избор за вашия дом, в тази статията заедно със специалистите и в търговията с щори от Curtains.bg ще ви споделим кратко ръководство за избора на правилния вид и модел щори.

Какви щори да изберем

Римските, ролетните и ден и нощ щори са популярен и многофункционален избор за всяка стая.

  1. Римските са стилни, но ако се използват често, техните кабели ще трябва да се подменят от време на време, тъй като имат склонност да се разкъсват или повреждат.
  2. Ролетните са изключително практични за кухни и бани, тъй като защитното им покритие ги прави подходящи за влажна среда.
  3. Ден и нощ – изглеждат добре и са достатъчно лесни за поставяне, но могат да са неудобни, ако се отварят и затварят често.
  4. Като алтернатива, други стилове като венецианските щори, са по-малко декоративни, но Ви позволяват по-добър контрол на количеството светлина, което навлиза в помещението.
  5. В стаи, които имат различни функции, най-добре е да сложите едновременно щори и завеси, за да имате гъвкавост на действията си през цялото денонощие.
  6. В детските стаи винаги монтирайте щори, които са безжични или имат пружинен механизъм, като следвате точно предоставените инструкции, за да си гарантирате безопасност.

щори японска стена

Как да изберем правилния стил

Цветните щори ще съживят бледата стая, а леката материя ще я направи светла, дори когато щората е спусната.

Венецианските щори имат по-функционално предназначение в жилищните помещения, в добре проветрени бани, кухни и зимни градини. Може да избирате от широка гама от дървени, и метални опции.

Шведските щори са сравнително лесни за изработка, защото се използва двустранен панел от плат и система за изтегляне. Те могат да бъдат прикрепени към вътрешната рамка на прозореца или вратата, така че да остават на място, когато се отварят – полезно за баня или врата.

Комбинирането на завеси и щори Ви дава по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за филтриране на светлината и помага за изолацията на прозорците. Изберете съвместими модели, които са с подходящ цвят и стил.