Всичко, което трябва да знаете за диодна лазерна епилация

Бръснене, скубане, кола маска… всичко това отнема време, но за хората, които искат да имат гладка кожа, това са единствените възможни начини да се преборят с нежеланото окосмяване. Но ако вие сте готови да вложите малко повече пари и да постигнете по-траен резултат в премахването на космите от вашето тяло, ние ви препоръчваме да се подложите на лазерна епилация. Тя е високотехнологичен метод, при който с помощта на светлината се унищожава космения фоликул и по този начин се постига трайно премахване на нежеланото окосмяване.

Помолихме специалистите от център за диодна лазерна епилация Wave Estetic в Стара Загора да ни предоставят повече информация, която е необходимо всеки от нас да знае, преди да се подложи на процедурата с лазерна епилация.

диодна лазерна епилация с Elysion Pro

1. Лазерната епилация не е толкова сложна процедура, колкото звучи.

Сигурно думата „Лазер“ е тази, която ви смущава, но истината е, че няма, за какво да се тревожите. Енергията от лазера е тази, която прониква в космения фоликул и причинява разрушаване на корена. След като той бъде унищожен, косъмът не може да поникне отново.

2. Съществуват три основни вида лазери

  • Диодният лазер – Е най-ефективният, както за светла, така и за тъмна кожа.
  • Александрит – Този лазер е най-бързият от всички видове лазери и работи най-добре за лечение на по-големи области на тялото, но е ефективен при хора със светла и леко мургава кожа.
  • Nd:YAG лазер – Този импулсен лазер може да се използва безопасно за всички типове кожа, включително и за кожа с тен. Но той е по-малко ефективен за премахването на светли или фини косми, в сравнение с други видове лазери.

3. Диодната лазерна епилация работи най-добре в четири области

Може да се прилага върху всяка част на вашето тяло, за да премахнете нежеланото окосмяване по нея, но най-голяма ефективност се постига в зоната на бикините, в областта над устните и брадичката, и под мишниците.

4. Хората с дебели, груби и тъмни косми са най-подходящите кандидати за диодна лазерна епилация.

Ако имате тъмни косми сигурно знаете, колко упорити са те, когато започнете да ги премахвате. Но ние имаме добра новина за вас, лазерът унищожава пигментът в космения фоликул.

Това обаче означава, че ако имате много гъсти и твърди косми, процедурата ще отнеме малко повече време, за да бъде по-ефективна. Тъй като някои косми са много устойчиви, а понякога се появяват и нови поради хормонални промени.

5. Трябва да спрете да използвате определени лекарства

Както кола маската, така и лазерната епилация е несъвместима с някои медикаменти. Всички лекарства, които са фоточувствителни трябва да бъдат спрени най-малко една седмица преди процедурата. Имайте предвид, че повечето антибиотици са фоточувствителни и ако имате някакво възпаление е най-добре да отложите процедурата с няколко седмици, докато се възстановите напълно.

Преди да се подложите на лазерна епилация избягвайте употребата на продукти за грижа за кожата съдържащи силни активни съставки, като ретиноиди и алфа хидроксилни киселини. Тъй като тези съставки могат да увеличат обема на клетките на кожата и това ще я направи по-уязвима при излагане на слънце, а по време на процедурата може да причини дразнене.

Ако не сте сигурни дали лекарствата, които приемате в момента могат да повлияят отрицателно на лазерната процедура, най-добре се посъветвайте със специалисти.

6. Реални резултати очаквайте след около 6 до 9 процедури

Всеки е различен, така че и броят на процедурите е различен при всеки човек. Лазерната епилация работи най-добре, когато космите са в активен растеж. В различните части от тялото темпът им на растеж е различен и в зависимост от третираната област вие ще имате нужда средно от 6 до 9 процедури, за да ги премахнете напълно.

7. Ходете на всяка сесия

Една от най-големите грешки, която повечето хора правят, е, че не посещават необходимото количество сесии. След като космите оредеят, хората спират да ходят на диодната лазерна епилация. Но ако наистина искате да постигнете резултат и процедурите да бъда ефективни, спазвайте стриктно предписанието на специалиста и посещавайте определения за вас брой процедури.

8. Не трябва да изпитвате болка.

При диодната лазерна епилация вие не бива да изпитвате никаква болка, а само леко топло пощипване по кожата.

9. Не бива да се притеснявате, ако лазерната епилация съвпада с вашия месечен цикъл.

Дори и сесията да съвпада с вашия месечен цикъл тя не бива да се отменя, за да не се наруши синхрона в лечението. Ако се налага да третираме зоната на бикините точно в този период, просто поставете тампон в деня на процедурата.

10. Нещо много важно, което трябва да направите, преди да дойдете на процедурата, избръснете се.

Тази стъпка е много важна за диодната лазерна епилация, защото когато предварително сте избръснали космите лазерът лесно ще проникне в корена им. От особена важност е поне месец преди процедурата космите да не бъдат третирани с кола маска, за да бъде коренът им непокътнат и лазерът лесно да ги унищожи. Ако между сесиите космите поникнат отново избръснете ги, без да прилагате кола маска или друга процедура, която ще наруши целостта на корена им.

11. Трябва да приложите слънцезащитен продукт върху третираната област.

След сесията е препоръчително да избягвате прякото излагане на слънце и ви препоръчваме да използвате слънцезащитен продукт SPF 50.

12. Колко струва всяка сесия?

Цената на диодната лазерна епилация варира, в зависимост от това, в коя част на тялото си премахвате нежеланото окосмяване. И тъй като за пълното премахване на космите вие се нуждаете от няколко сесии трябва да имате предвид, че това не е много евтина терапия. Но ако погледнете реално, колко често посещавате козметичните салони за кола маска и колко пари давате за бръсначки и други средства за обезкосмяване, можем смело да кажем, че лазерната епилация е една дългосрочна инвестиция. Освен това, вие можете да се възползвате от специалните оферти, които повечето специализирани центрове предлагат и да закупите няколко сесии на специална цена.