6 неща, които трябва да знаете, преди да тръгнете на пазар за инструменти

Независимо дали човек е запален майстор любител или професионалист, електрическите инструменти винаги помагат работата да бъде свършена по-бързо и по-ефективно. За тези, които сега започват да запълват куфарчетата си, специалистите в търговията с инструменти от Bagira.bg, споделят, 6 важни неща, които да имате предвид, преди да купуват каквото и да е.

инструменти

 1. БЕЗЖИЧНИ ИЛИ С КАБЕЛ?
  На пазара се предлагат множество инструменти както с кабел, така и безжични опции. Кабелните варианти включват както електрически, така и пневматични инструменти. Акумулаторните модели, от друга страна, се захранват с презареждаща се батерия. И двата вида инструменти имат своите плюсове и минуси.
  Моделите, работещи с кабел, обикновено са по-мощни и имат постоянен източник на енергия. Единственият им недостатък е, че движението с инструмента е ограничено от дължината на кабела.
  Безжичните модели позволяват повече свобода, така че потребителите могат да работят по проекти от всеки ъгъл или позиция, които изберат. Техният недостатък е, че не са толкова мощни, колкото кабелните варианти, а и трябва да се зареждат батериите.
  Потребителите трябва да преценят предимствата и недостатъците на всеки един вид инструмент и да помислят за какво ще ги използват. Ако планират да работят за дълги периоди от време, опциите с кабел може да са по-подходящи. За проекти, които изискват от потребителя да влезе в тесни пространства, безжичен модел, който осигурява повече свобода, може да бъде най-добрият вариант.
 2. КАКВИ ФУНКЦИИ СА НЕОБХОДИМИ?
  Какви видове функции са ви наистина необходими? Точно както всеки друг продукт, има инструменти, които са с ненужни функции, явяващи се като екстри, но не са от съществено значение.
  Преди да купите инструмент, направете някои проучвания, за да видите какви функции имат повечето модели. Така ще можете да се ориентирате кои от тях наистина са необходими и кои са екстри.
  Ако купувате бормашина например, може да е необходим конкретен размер на битовете за даден проект или може да е нужно определено ниво на мощност за работа със специфични материали. Това са функции, които са задължителни за добре свършената работа. Други неща, като удобен захват, може да са хубави, но не са абсолютно необходими.
 3. КАКВА Е ОЦЕНКАТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ?
  Безопасността трябва да бъде една от най-важните цели при закупуването на инструменти. Неподходящите модели могат да причинят сериозни наранявания. Закупуването на добре позната марка не гарантира непременно безопасност, затова е важно да направите някои проучвания, преди да направите избора си.
  Четенето на автентични отзиви от потребители, е чудесен начин за събиране на информация. Разберете колко произшествия са възникнали с разглеждания модел. Проверете описанието на продукта, за да научите повече за характеристиките за безопасност на модела.
  Всички електрически инструменти трябва да имат определени механизми за безопасност, но те са съобразени само с минималните изисквания. Добрите марки предлагат качество отвъд тях.
 4. КАКЪВ ТИП БАТЕРИЯ ДА ИЗБЕРА?
  При избора на безжични електрически инструменти, потребителите ще открият, че могат да купят така наречените „голи“ инструменти. Те са точно това, което подсказва името им – купувате само самият инструмент, без нужната батерия.
  Хубавото на акумулаторните инструменти е, че те често работят с един и същ тип батерия, така че можете да купите една батерия и да я използвате за захранване на различни видове инструменти.
  Индивидуалните инструменти – тези без батерии – често са много по-евтини от самите батерии. Помислете за закупуване на модели, които използват един и същ тип батерия. Това ще ви позволи да спестите пари, купувайки „голи“ инструменти.
 5. КАКВА Е ИСТИНСКАТА ЦЕНА НА ИНСТРУМЕНТА?
  Истинската цена на инструментите често надхвърля обявената на етикета. В зависимост от вида му, може да се наложи да вземете допълнителни аксесоари и други основни неща, като например остриета, битове и други подобни елементи.
  Разберете какво се включва в комплекта на инструмента и изчислете крайната цена за всички екстри, които може да се наложи да бъдат закупени. Така ще сте сигурни, че той все още се вписва в определения ви бюджет.
 6. ЗА КАКВИ ВИДОВЕ ПРОЕКТИ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ИНСТРУМЕНТИТЕ?
  Едно от най-важните неща, които трябва да се имат предвид, са видовете проекти, за които ще бъдат използвани инструментите. Потребителите, които работят по големи и сложни задачи, може да се нуждаят от по-тежки или по-мощни инструменти.
  Помислете за тези шест неща, преди да купите нужните инструменти. Не забравяйте да разгледате също качеството и издръжливостта им. Добре изработеният инструмент ще ви осигури години на употреба и ще бъде по-надежден от по-евтините си варианти.