Как да изберем идеалния геймърски стол

Намирането на най-добрия геймърски стол обикновено е предизвикателство. Нещата могат да бъдат доста трудни, като се има предвид огромното разнообразие от модели на пазара, както и широките ценови диапазони. Съображенията и решенията не са лесен подвиг, поне не за всеки. Залозите могат да бъдат доста големи, особено ако разполагате с малък бюджет.

Затова, преди да тръгнете на пазар за геймърски стол, ето кои са най-важните фактори, които трябва да имате предвид при тази покупка:

геймарски стол

Издръжливост

Този аспект винаги е многофакторен, но обикновено се свежда до конструкцията и материала, използвани за изработката на стола. Материалът за седалката, облегалката и подлакътниците, както и краката на стола, трябва да е здрав и качествен.

Ергономичност и комфорт

Не ги свързвайте задължително с цената. Повечето от най-добрите нискобюджетни модели обикновено предлагат комфорт от най-високо качество. Ще седите в своя геймърски стол часове наред, така че трябва да Ви е наистина удобен. Седалката, облегалката, подлакътниците, регулируемостта и облегалките за глава са някои от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид.

Коефициент за пестене на място

Важно е да се уверите, че Вашият геймърски стол може да Ви спести място. Ако стаята Ви е тясна, тогава този фактор трябва да е решаващ, когато избирате. Сгъваем геймърски стол или такъв с правилните компактни размери са сред нещата, които трябва да обмислите.

Съвместимост

Друг важен фактор, за който да съблюдавате, е това колко добре столът може да се погрижи за Вашите нужди. Това означава да се уверите, че геймърският стол, на който ще седите, е съвместим с останалата Ви игрална система. Той може да бъде висок, нисък или такъв с аксесоари, както и отделения за съхранение.

Съотношение цена / качество

Всеки опитен геймър знае колко е важно намирането на точния стол за парите Ви. Подходящия модел с правилни контури ще Ви предпази от болка в гърба и кръста. Стиловете и цветовете са от решаващо значение за външния вид.

геймърски стол

НЕ Е НУЖНО ДА ХАРЧИТЕ МНОГО

Вероятно искате да се сдобиете с най-добрият геймърски стол, който да превъзхожда всички останали. Въпреки това, благодарение на широкия спектър от възможности далеч не означава че трябва да купите най-скъпия модел. Винаги можете да се спрете на перфектен бюджетен стол и все пак да покриете нуждите си от комфорт.

ИЗБЕРЕТЕ СВОЯ СТИЛ

Сред нещата, върху които трябва да се съсредоточите, е и стилът, който искате. Тези столове се предлагат в много дизайни. Всяка от опциите идва със справедливия си дял от плюсове и минуси.

ФУНКЦИИТЕ СЪЩО СА ВАЖНИ

На практика всеки геймърски стол на пазара предлага различни функции. Повечето от тях са стандартни. Но не забравяйте, че по-високият клас и повечето екстри ще Ви струва повече. Допълнителните функции могат да включват вградени високоговорители, вибрационни двигатели или контролен панел. Други столове могат да се предлагат с подплънки от мемори пяна, място за съхранение на храна, напитки, контролери и клавиатури. Така че, ако не сте готови да се примирите с липсата на някои от тези екстри, тогава трябва да помислите за увеличаване на бюджета си.

ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИЯ ЗА ВАС ТИП геймърски стол

Игралните столове се предлагат в широк спектър от видове. Повечето от тях предлагат регулируема височина и наклон на облегалката. Други са оборудвани с ортопедични атрибути, които гарантират идеална поддръжка на гърба. Така че не е нужно да се притеснявате за гръбначния си стълб. Ето кои са най-често срещаните типове столове:

  • Състезателен геймърски стол

Ако състезателните игри са Ви мания, тогава състезателният геймърски стол може да Ви бъде много полезен. Той предлага идеални функции като волан например. Педалите, както и скоростния лост, също могат да се включат в тези модели. Регулируемостта на височината обикновено е функция от най-висок клас, с която тези столове се предлагат.

  • Рокерски геймърски стол

Тези столове не разполагат с крака, така че седят директно на пода. Рокерските столове са с L-образна форма и предлагат ненадминат комфорт. Моделите от най-висок клас в тази категория имат асортимент от изключителни качества. Те могат да включват безжична система, вграден аудио изход като субуфери и RCA стерео входове. Също така предлагат перфектна поддръжка на тялото, благодарение на подплънките от мемори пяна.

  • Компютърен геймърски стол

Компютърните игрални столове наподобяват много конвенционалните офис столове, но се открояват със специфичния дизайн на геймърските модели. Те обикновено се предлагат с ергономични атрибути като облегалка за глава, подложка за гръб, както и перфектни подлакътници. Някои дори могат да се накланят до 180 градуса.

Независимо дали търсите комфорт или искате поразителен външен вид, геймърският стол винаги може да оправдае очакванията Ви. Всичко, което трябва да направите, е да решите кой е най-добрият модел за Вас, в зависимост от Вашите нужди.