Какво представлява лечението с кислород?

Лечението с кислород се прилага при рани, които не се повлияват от традиционните оздравителни методи. Но може да помогне и при редица други състояния. Тази терапия се състои във вдишването на 100% кислород при два до три пъти по-високо от нормалното атмосферно налягане. Провежда се в затворена стъклена камера под налягане.

При лечение с кислород, той ефективно се доставя в тъканите на тялото Ви. Това насърчава образуването на нови кръвоносни съдове и стимулира клетките да подпомагат заздравяването. Прилагането на хипербарна терапия може дори да спаси крайник, при нужда от ампутация.

лечението с кислород

Хипербарна кислородна терапия се използва за лечение на различни диагнози, включително:

  • Исхемия на крайниците (недостатъчен приток на кръв и кислород към определена част от тялото)
  • Хронични костни инфекции
  • Забавени радиационни наранявания (включително рани, кървене, некроза и други състояния)
  • Компрометирани присадки или клапи на кожата
  • Язви на диабетно стъпало
  • Остра некроза на кожата
  • Тежка анемия, когато кръвопреливането е невъзможно, поради религиозни или медицински причини
  • Внезапна загуба на слуха
  • Отравяне с въглероден окис

Назначаване на лечение с кислород и възстановяване

Състоянието на пациентите се оценява внимателно от лекар, запознат с хипербарната медицина. Той разработва индивидуален план за лечение за всеки човек. Пациентите с усложнени рани или лоша циркулация, могат да бъдат подложени на терапия с кислород, но само след като са изпробвали други възможни лечения.

Повечето процедури се планират за два часа, веднъж или два пъти дневно, в зависимост от естеството на състоянието Ви. Броят им също варира – може да бъде между 10 и 60 сесии.

Най- големите хипербарни камери са много широки (с диаметър около 104 см) и осигуряват на пациентите 360-градусово зрително поле. По време на терапията можете спокойно да седнете, да гледате филм, да слушате музика или да спите. Обучен техник присъства по време на цялата процедура и може лесно да говори с Вас.

През целия курс на лечение екипът, провеждащ лечението с кислород, трябва да поддържа връзка с лекуващия лекар. Целта е да обсъждат напредъка на пациента и да създадат план за лечение, съобразен с нуждите и историята на здравето му.

Благодарение на това иновативно лечение, хора, страдащи от сериозни заболявания споделят, че чувстват подобрени и облекчение на общото си здравословно състояние. Ако сте любопитни да се подложите на лечение с кислород в барокамерата на HBO Medical Support Center направете го дори и само, за да посилите имунитете си. Убедете се сами в отличните качества на този вид терапия.