Какво представлява процедурата за лице HydraFacial MD

Сигурно сте чували вече за процедурата за лице HydraFacial MD, за която се твърди, че почиства порите като микродермабразиото или химическия пилинг, но е много по-щадяща от тях. Може би гледате скептично и не ви се вярва, че тя ще ви донесе бързи и впечатляващи резултати? Именно затова заедно със специалистите в грижата за кожата с HydraFacial MD от Wave Estetic Center решихме да повдигнем малко завесата и да ви разкажем повече за нея.

hydrafacial

Какво представлява?

Тя е безболезнена, безопасна и извършвана без употреба на лазер процедура, чрез която се премахва горния мъртъв слой от клетки на вашата кожа, като едновременно с това почиства порите в дълбочина, хидратира и озарява кожата ви.

Процедурата HydraFacial MD всъщност извършва хидрадермабразио на вашата кожа.

Ако се чудите, какво представлява хидрадермабразиото, ние веднага ще ви обясним този термин, то е същото като микродермабразиото с тази разлика, че при него вместо диаманти и кристали за ексфолиране на кожата се използва вода и активни серуми.

HydraFacial MD е много по-ефективна процедура в сравнение с микродермабразиото, химическия пилинг, неаблативния лазарен лифтинг и дори ботокса и това се дължи на използваната от нея уникална 4 в 1 Vortex технология.

А ето какво представлява тя:

С помощта на 4 в 1 Vortex технологията кожата се ексфолира, премахва се горния й слой от мъртви клетки, извлича се мръсотията събрана в порите й и на финала се хидратира и всичко това се извършва само с един инструмент в няколко стъпки.

Вихърът се променя между стъпките, с цел да се улесни работата, която накрайникът извършва.

Стъпка 1 – Vortex Ексфолиране

Ексфолира се и се почиства повърхността на кожата.

Процедурата започва със синия връх на накрайника, който се плъзга по кожата ви създавайки вакуум с помощта на серум Activ-4. Така внимателно се отстранява външния й слой, както и всички нейни мъртви клетки, себум и мръсотия, натрупани по повърхността й.

Серумът Activ-4 се състои от млечна и гликолова киселина за почистване и изваждане на мръсотията от порите, екстракт от водорасли за успокояване и хидратиране и екстракт от дрожди за заглаждане на фините линии и бръчки и уплътняване на кожата.

Стъпка 2. – Vortex Почистване

Дълбоко почистване на порите с помощта на гликолова и салицилова киселина.

След като кожата е ексфолирана и почистена в нея се влива серум Glysa, който представлява смес от салицилова и гликолова киселина, с цел да се достигне и разтвори по-дълбоката мръсотия, мъртвите клетки и себума в порите.

Тази стъпка е много важна, защото именно натрупания в порите себум е причината за появата на черните точки и комедоните, предшественици на акнето.

Стъпка 3 – Vortex Екстракция

Чрез силно вакуумно изсмукване се премахват черните точки и дълбоката мръсотия намираща се в порите на кожата ви.

След като мръсотията вече е достигната тя лесно бива изсмукана чрез вакуум от серума Beta-HD. Той включва в състава си салицилова киселина, с помощта, на която се изсмукват всички нечистотии от кожата ви и екстракт от мед, който да я хидратира и успокои.

Също така към тази стъпка може да бъде добавен като опция и серум DermaBilder, който ще намали бръчките ви и ще влее в кожата ви няколко вида пептиди.

Стъпка 4 – Vortex Fusion

В кожата се вливат антиоксиданти, които я хидратират и подхранват.

Това е последната стъпка, при която порите на кожата ви са почистени и в нея се влива антиоксидантният серум Antiox-6.

Той е комбинация от най-добрите неща за вашата кожа като: хиалуронова киселина, витамини А и Е, екстракти от бял чай, конски кестен и розмарин, които помагат за предпазването й от свободните радикали.

А сега готови ли сте да се подложите на процедурата?

Тя е доста релаксираща и много по-приятна от всяко микродермабразио, на което сте се подлагали до сега.
А ние ви гарантираме, че за нея ще ви е необходимо много кратко време, а след това вие ще сте очаровани от резултатите и ще имате здрава, чиста и сияйна кожа.