Кой са най-добрите и най-лошите автоаксесоари

Съществуват безброй автоаксесоари, подходящи за всеки автомобил, но какво е наистина важно да се съхранява в колата? Запознайте се с наистина важните неща, които трябва да присъстват според специалистите в търговията е автоаксесоари от Flexzon.com във вашата кола. Ето го и нашия списък:

автоаксесоари за зимата

 1. Стъргало за лед
  Този автоаксесоар е номер едно в списъка на шофьорите. Не забравяйте, когато изстържете леда от стъклото си да го премахнете изцяло от зоната на чистачките. В противен случай гумата им ще се изхаби твърде бързо.
 2. Спрей за отстраняване на лед
  Можете да си купите спрей, който улеснява премахването на леда и ще ви спести няколко минути при размразяване на предното стъкло. Затова го включете в списъка си за нужните автоаксесоари.
 3. Силикон за гумените уплътнения на автомобила
  Всеки, който не е успявал да си отвори вратата, защото са замръзнали гумените й уплътнения, признава необходимостта от избягване на тази ситуация. Един обикновен силикон, намазан върху гумените ленти на автомобила, може да ви спаси.
 4. Защитен протектор за предното стъкло
  Ако ледът и снегът са чести явления в района, в който живеете, едно покритие за предното стъкло може да ви спести необходимостта от използване на стъргалото за лед. Макар и да не са абсолютно необходими, тези автоаксесоари ще са ви полезни през зимата, ако нямате гараж или подземен паркинг.
 5. Лопата
  Ако се налага да карате по сняг, лопата е задължителна и не заема много място за съхранение в колата. Всяка година хиляди хора заседнали в снега търсят помощ. Понякога само 3-4 гребвания с лопатата ще ви помогнат да се измъкнете.
 6. Зимни гуми
  Те не са типични автоаксесоари, тъй като са задължителни за всички . Но тъй като опитът ни показва, че 20-30% от хората шофират с летни гуми през зимата, заслужава да се споменат и зимните гуми като жизненоважна инвестиция за пътната безопасност. Алтернативата да се кара с летни гуми по заледен или заснежен път, е страшна.
 7. Крушки с допълнителна светлина
  Повечето фабрично монтирани крушки на превозните средства са халогенни. Те са евтини за производство и издържат дълго време, но не осигуряват толкова светлина, колкото ксеноновите или LED моделите.
  Можете да се обзаведете с крушки, които дават повече от два пъти допълнителна светлина. Чрез тези автоаксесоари ще си осигурите значително по-голяма безопасност на пътя. Най-добрите крушки също така осветяват 30% повече от стандартните, което дава възможност да се видят по-рано препятствията през вас. Единственият недостатък е, че експлоатационният им живот е по-кратък от този на по-евтините халогенни модели.
 8. Багажна кутия за теглич
  Лесно можете да удвоите пространството на багажника с кутия за съхранение, която се монтира директно върху теглича. Това може да ви даде 400 литра допълнително място, въпреки че има някои ограничения за теглото на багажа. С тези автоаксесоари ще имате място за всички допълнителни дрехи за ски пътуване например. Предимството на такава кутията за теглич е, че за разлика от багажниците за покрив, тя не оказва неблагоприятно въздействие върху аеродинамиката на автомобила.
 9. Нов акумулатор
  Акумулатора на повечето автомобили, които стоят в гаража, е повреден. Затова някои хора избират да купят нов, преди да настъпи студената зима. Така си гарантират безпроблемно запалване при ниските температури сутрин.
 10. Спрей за ключалката
  Ако притежавате кола, която се отворя само ръчно, може да се окажете в много лоша ситуация, ако ключалката е замръзнала. С тези полезни автоаксесоари лесно ще я избегнете.

След като изброихме полезните автоаксесоари, нека обърнем внимание и на тези, които трябва да се избягват.

Повечето автоаксесоари са безвредни, но все пак шофьорите трябва да са осведомени за тези от тях, които могат да повлияят на пътната безопасност. Например:

 • Ароматизирани освежители
  Ароматизаторите за автомобили често съдържат много химикали, които в най-лошия случай могат да причинят алергии. Ако искате хубав и безвреден освежител, можете да си купите специален хипоалергенен ароматизатор.
 • Зарове или меки играчки за огледалото на автомобила
  Тези автоаксесоари може да изглеждат сладки, но чифт големи плюшени зарове отнемат част от вашата видимост, особено на пешеходните пътеки.
 • Неподходящи препарати
  Много автомобили са с повредени лакове или боя, защото собствениците им използват домакински дезинфекциращи препарати за почистването им. Пораженията често са причинени от алкохола в тях, но могат да се дължат и на солеви смеси, които се залепят по боята. Вместо това, купете специални препарати, предназначени за автомобили.