Творчески идеи за интериорен дизайн на кухни

Ако копнеете да готвите в стилна, просторна кухня, но Вашето пространство е тясно, не се тревожете. Няколко гениални съвети, споделени от професионалистите в интериорен дизайн на кухни ще ви помогнат да решите този проблем. С тях ще се сдобиете с по-просторна, функционална и красива кухня, където готвенето не е скучна работа, а удоволствие.

След дълъг работен ден се прибирате вкъщи и бързате да влезете в кухнята, за да сготвите нещо набързо. Но кухнята Ви е толкова тясна, че стените й направо Ви задушават. Всичко е наред! Не сте единствените с този проблем. Всички ние се борим да се впишем в новата ера, в която компактните домове, спестяването и увеличаването на пространството са от изключителна важност. Това, от което се нуждаете, са някои трикове и дизайнерски идеи за преоткриване на кухнята.

кухня

Ето и няколко ценни идеи за интериорен дизайн на кухни:

 1. Използвайте пастелни нюанси

  Въпреки че всички обичаме ярки и живи цветове, експертите по интериорен дизайн препоръчват леките пастелни тонове като синьо, слонова кост и бежово, когато пространството е ограничено. Светлите нюанси създават впечатление за по-голяма и по-широка стая, и придават лек шик на кухнята. Можете да използвате огледала вместо обикновени стъкла за шкафовете, за да създадете оптична илюзия за повече пространство.

 2. Използвайте функционални декоративни елементи

  Украсете кухнята си с предмети, които не само изглеждат добре, но и служат като удобно оборудване – да речем, цветни керамични прибори за хранене, стенни закачалки, които се удвояват като висящи броячи за черпаци и шпатули, компактен стенен шкаф за сервиране? Тези идеи за кухненски дизайн за малки кухни ще дойдат на помощ на всяка умна домакиня.

 3. Мислете вертикално

  Когато се чудите как да декорирате малка кухня, помислете за изграждането на шкафове с високи тавани и рафтове, за да се побере повече в ограничено пространство. Съхранявайте тук посуда и уреди, които не използвате редовно. Това ще остави вашата кухня безпроблемна и просторна само с всекидневни предмети, които се държат отвън. Това е една от тези идеи за кухненски шкафове за малка кухня, които ще направят пространството ви по-добре подредено с минимални усилия.

 4. По-малко е повече

  Това е златно правило, което трябва да се има предвид, когато се подреждат и декорират малки кухни. Твърде много саксии или тигани, или твърде много уреди и кухненски инструменти, които заемат пространството правят вашата кухня претрупана и дезорганизирана. Съхранявайте само необходимите елементи, за да спестите място, увеличете ефективността и намалете ненужното разбъркване и пренареждане на нещата всеки път, когато готвите.

 5. Отворена кухня

  Кухня, която е „отворена“ или разширена част от дневната или трапезарията, може да намали стените и вратите във вече тесни пространства.
  Ключът към декорирането и подреждането на малка кухня е оптимизацията на пространството и интелигентната организация.

Изпробвайте някои от тези съвети, за да използвате творчески привидно малки пространства и да ги превръщате във функционални и удобни пространства за вашето семейство!