Зимата наближава: Трябва ли да си купите втори комплект джанти?

Когато си купувате нов автомобил, той идва с оригинални гуми и джанти, но за съжаление не получават втори комплект джанти с вашата покупка. Това означава, че с настъпване на зимата вие сериозно трябва да се замислите дали да инвестирате в такава покупка и има ли полза от такъв разход вашия бюджет въобще. Ако и вие си задавате често въпроса:

Защо да си купувам втори комплект джанти за зимата?

джанти

Ето нашите аргументи, в отговор на този въпрос:

Ще спестите пари

Първият въпрос, който трябва всъщност да си зададете, е дали купуването на втори комплект джанти би било от полза за вас и колко дълго планирате да бъдете собственици на автомобила си. Ако отговорът е 3 и повече години, тогава допълнителният набор от джанти е една добра инвестиция. Защо? Защото с този комплект джанти вие ще спестите много пари от демонтаж, монтаж и балансиране на гумите при всяка смяна на сезоните, както и време от престоя ви в сервиза. Така че ще спестите доста пари и след 3 години тази ваша инвестиция ще бъде оправдана.

Днес по-голяма част от новите автомобили са оборудвани с големи лети джанти. Диаметърът им означава, че и гумите, които ще поставите върху тях трябва да бъдат по-големи, а това е обвързано с тяхната цена. Когато купите допълнителен комплект джанти за зимата вие може да изберете по-малки джанти, на които да сложите по-малки и съответно по-евтини гуми. За зимата също така може да купите и стоманени джанти, които са много добра и евтина алтернатива.

джанти за зимата

Ще избегнете повреда на гумите си

Ако си купите втори комплект джанти за зимата, това ще ви помогне да поддържате зимните си гуми в много добро състояние. Тъй като монтирането и свалянето им всеки сезон причинява износване на гумите и води до по-голям риск от изпускане на въздух. С втория комплект джанти вие автоматично намалявате на половина манипулациите извършвани с вашите зимни и летни гуми и така ги предпазвате от износване и разкъсване.

Ще избегнете повреда на джантите

Не всички джанти са предназначени за шофиране в зимни условия. Изключение разбира се са стоманените. Но ако шофирате с алуминиеви джанти и искате да ги ползвате през цялата година, то трябва да се уверите, че те са подходящи за зимата. Тъй като някои от тях лесно могат да бъдат увредени от сняг и мръсотия, докато други са идеални за шофиране в такива условия.

Така че, ако планирате да запазите един и същ автомобил за по-дълъг период от време, допълнителен комплект джанти, ще ви спести много време и пари и ще сведе до минимум износването на гумите и увреждането на джантите. За това ако имате възможност вземе си още един комплект джанти, а ако искате те да бъдат не само радващи окото, но и здрави тогава разгледайте каталога на Ogi.bg на https://ogi.bg/джанти, където ще откриете богат избор от наистина качествени продукти от топ производители на отлични цени. Защото вие и вашия автомобил винаги заслужавате най-доброто!